28 Haziran’da kullanıma sunulan iOS için Chrome tarayıcı büyük ilgi gördü ve kısa zamanda App Store’da ilk sıraya oturdu. Tarayıcının gördüğü büyük ilginin nedeni, PC ortamında sıklıkla tercih edilmesinin yanısıra Safari’de bulunmayan bazı özellikleri kullanıcılara sunması oldu. Buna kaşın Chrome performans konusunda bazı kullanıcılardan geçer not alamadı. İşte iPad için Google Chrome’un eksi ve artıları:
Artılar
1) Sekme sınırlaması yok.
(Safari’de en fazla 9 sekme açılabiliyor.)
2) Gizli Sekme Özelliği
(Bir ya da daha fazla bağlantıyı gizli sekme olarak açabilirsiniz. Böylece bir genel sekmelerin bulunduğu, bir de gizli sekmelerin bulunduğu iki ayrı Chrome penceresini kullanabilirsiniz.)
3) Yeni Sekme Ekranı ve Diğer Cihazlar
Yeni bir sekme açtığınızda Chrome’un masaüstü versiyonlarına benzer bir “yeni sekme sayfası” ile karşılaşıyorsunuz. Bu sayfada “En çok ziyaret edilenler”, “Yeni Kapatılan Sekmeler”, “Yer İşaretleri” ve “Diğer Cihazlar” bölümleri bulunuyor. “Diğer cihazlar” farklı cihazlardaki Chrome tarayıcıları senkronize etmek için kullanılıyor.
4) Dikte Etme Özelliği
Adres satırının hemen yanında yer alan mikrofon ikonuna tıklayıp uyarı ile birlikte istediğiniz sitenin adını söyleyebilirsiniz. Chrome siteyi sizin için açıyor.
5) “Sayfada Ara” Özelliği
Eksiler
1) Sekme Sayısına Bağlı Performans Kaybı
Google Chrome yavaş değil. Ancak sekme sınırlaması bulunmamasından dolayı fazla sekme açtıkça bariz bir şekilde yavaşladığını söyleyebiliriz.
2) Okuyucu Özelliği Yok
Bu durum Chrome’a özel değil. Safari’nin hem mobilde hem masaüstünde vazgeçilmez özelliği olan okuyucu özelliği henüz başka bir tarayıcıda görmedik.
3) Okuma Listesi
Yine Safari’nin yakın geçmişte kavuştuğu ve çok beğenilen özelliklerinden olan okuma listesi özelliği de bir başka tarayıcıda bulunmuyor.
4) Paylaşım
Chrome tarayıcıda Safari’de adres çubuğunun hemen solunda bulunan paylaşım ikonundan ulaşılan “Ana Ekrana Ekle”, “Sayfa Bağlantısını Gönder”, “Tweet” ve “Yazdır” gibi seçenekler bulunmuyor.
5) Yetersiz Yardım
Yardım bölümü iOS sürümü için tam bir destek sunmuyor. Örneğin yardım ekranındaki arama motorunda yapılan sorgulamaların sonucunda masaüstü Chrome için uygulanması gereken işlemler çıkabiliyor.
windows ta chrome daha hızlı gibime geliyor os x te safari sanırım işletim sistemlerine göre değişyo program performansları…
Okuyucu özeligi destegi bir mobil tarayici’da vardi sanirim, HTC’nin yeni cikan modellerinden birinin native android browser’ina eklenmis bir ozellikti yanilmiyorsam. Apple’in kullanici deneyimine yaklasmak icin bir arayuz eklentisi gibi bir seydi, ureticiye has.