Ana SayfaDonanımBir iPad, 70 Tablet!

Bir iPad, 70 Tablet!

iPad üzerinde Elma Dergisi2010’da 6 milyar dolarlık tablet pastasını adeta tek başına yiyen Apple bu yıl yalnız değil. Dev oyuncular 2011’e hızlı girdi. Arkalarında Apple’ın rakibi(!) Google’ın desteği var

2011 yılında piyasaya çıkacak teknolojik oyuncakların birbiri ardına sergilendiği Las Vegas’taki CES 2011 fuarında endüst-rinin büyük oyuncuları bilgisayar tafafında tablet PC’lere, televizyon işinde 3D teknolojisine yüklendi. Bu şu anlama geliyor, tekno market raflarında 2011’de bu teknolojileri destekleyen ürünleri sıkça göreceğiz. Fuarda bu yıl kıyasıya rekabet hiç şüphesiz tablet PC alanında yaşandı. Applegeleneksel olarak katılmadığı CES’te bu yıl da yoktu. Ama onun takipçileri tek kelimeyle adeta coştu.

5 kat büyüme öngörülüyor
Apple’ın Nisan 2010’da çıkardığı iPad’de 8 ayda 10 milyonluk satış rakamını tek başına aşması, 2011’de tablet pazarında büyüklüğün 50 milyon adet olarak tahmin edilmesi CES’te piyasayı Apple’a kaptırmak istemeyen şirketlerin gövde gösterisne sahne oldu. 2010 yılında 6 milyar dolarlık tablet PC pazarının 2011’de 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. CES 2011’de tablet rüzgarına takılanlar ve yeninesil mobil bilgisayarlar şöyle listeleniyor…

RIM BlackBerry PlayBook
* 7 inch dokunmatik ekran
* BlackBerry OS işletim sistemi
* 1024*600 piksel çözünürlük ve yüksek tanımlı HD video desteği. Çift kamera (Öndeki 5 MP, arkadaki 7 MP). Video konferans, HTML 5 uyumlu, 16 GB’lık hafıza.

Toshiba Android
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 3.0 Toshiba Android
* Yüksek tanımlı HD video teknolojisiyle uyumlu, 2 MP dijital kamera, Bluetooth, mini ve standart USB girişi, SD kart ve HDMI yuvası bulunuyor. GPS desteği var.

Dell Streak 7
* 7 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2/3.0 işletim sistemi
* Üçüncü nesil (3G) şebeke teknolojisiyle gelen cihazın 4G modeli de olacak. Hızlı işlemcisi bulunuyor. Bluetooth ile veri alışverişi mümkün. Çift kamera teknolojisi var.

NEC Tablet
* 7 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2 işletim sistemi
* 800*600 piksel çözünürlükte çift ekranı bulunan cihaz 3G ve 4G teknolojisiyle uyumlu çalışıyor. 2 USB girişi, 3 MP kamera, SD kart yuvası var. Pil ömrü 5 saat.

Lenovo LePad
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2 işletim sistemi
* 1280*800 piksel çözünürlükte ekran, 2 MP dijital kamera, 3G desteği, 16 ve 32 GB’lık hafıza seçeneği bulunan yeni model ürün 1.2 GHz’lik hızlı işlemciyle birlikte geliyor.

ViewSonic ViewPad
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2 işletim sistemi
* LED aydınlatmalı ekranı bulunan üründe 1.3 MP çözüznürlükte kamera, 3G, Bluetooth, GPS teknolojileri bulunuyor. HDMI ile TV’lere bağlanan cihaz hızlı işlemcili.

Asus Eee Pad
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 3.0 işletim sistemi
* Ön yüzde 1.3 MP, arka yüzde 5 MP olmak üzere iki kamera, video konferans yapılabiliyor. Fotoğraf ve video çekimi yapılmasına imkân tanıyor. LED flaş desteği var.

Samsung Tablet
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Windows 7 işletim sistemi
* Kayan kapaklı formda tasarlandı. Cihazın altında tam takım Q klavye var. Micro SD kart yuvası bulunuyor. 32-64 GB hafıza kapasitesi ve 9 saatlik pil ömrüyle geliyor.

Acer Iconia Tablet
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 3.0 işletim sistemi
* İçerisindeki Flash 10.1 teknolojisi sayesinde video – animasyon oynatıyor, Yüksek tanımlı HD desteği, 3D oyun teknolojisine destekleyen ürün çift ekranlı.

Sharp Galapagos
* 5.5/10.8 inch dokunmatik ekran
* Linux işletim sistemi
* Micro SD kart girişi, 3G teknoloji desteği bulunan ürün e-kitap özelliklerine sahip. Oyun, film, müzik gibi multimedya içerik alanında kuvvetli uygulamalarla yüklü.

Panasonic Vierra Tablet
* 4.0/10 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2 işletim sistemi
* Japon üreticinin televizyon serisinden adını alan tablet TV’lerle aynı dili konuşuyor, kablosuz veri alışverişi yapabiliyor. İnternet tarafında sosyal medya özellikleriyle geliyor.

Motorola Xoom
* 10.1 inch dokunmatik ekran
* Android 3.0 işletim sistemi
* 1280*800 piksel çözünürlük sunan ürün yüksek tanımlı HD teknolojisini destekliyor. 5 MP kamerası bulunan tablet bilgisayar Bluetooth teknolojisine sahip. Pil ömrü 10 saati buluyor.

Vizio Via Tablet
* 8 inch dokunmatik ekran
* Android 2.2 işletim sistemi
* Dijital kamerası bulunan tablet bilgisayar diğer Vizio ürünlerini kumanda edebiliyor. HDMI ile TV’ye bağlanıyor. Müzik işinde iddialı, üzerinde 3 farklı yerde speaker var.

Pazarın kralı Apple iPad
* 9.7 inch dokunmatik ekran
* Apple iOS işletim sistemi
* 1024*768 piksel çözünürlük seviyesinde. 3G opsiyonel olarak yer alıyor. 10 saat pil ömrü var. 16-32 ve 64 GB’lık hafızaya sahip. Kamera, flash, USB – SD kart – HDMI girişi yok.

Oyuncular ‘Android’ dedi Microsoft’un işi çok zor

Apple ile tablet işinde rekabette işletim sistemi oldukça önemli bir konu. Apple’ın kendi işletim sisteminin en sıkı rakibi şu anda Google’ın arkasında durduğu Android. Endüstrinin ana oyuncularının açık kaynak kodlu, uygulama mağazası gelişmiş Android ile pazara çıkmaya hazırlandığı görülüyor.
Fuarda tablet işine yatırım yapan küçük ölçekli şirletlerin de tercihi genelde Android’den yana. Microsoft ise geleneksel PC ile kıyaslandığında bu işte ciddi pazar kaybetmeye başlamış durumda.

4 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Enes SARAYDIN
Enes SARAYDIN
13 yıl önce

merhaba https://www.elmadergisi.com/?p=4168 bu lıntekı jailbreak işlemini yapmak ıstedıgım ipsw denen dosyayı ben nıye bulamıyorum ındırdıgım klasorun ıcınde yok baska bıyerden ındırdım ordada yok nasıl bulacam ben bu dosyayı veya ıcındekı bı dosyanın ısmınımı degıstırıyoruz napıyoruz bı acıklama yaparsanız sevınırım burdan nıye yazdıgımı sorarsanız yoruz yaz lınkını burda bulabıldım ….

Mehmet Avincan
13 yıl önce
Reply to  Enes SARAYDIN

Merhaba. Bakalım doğru anlamış mıyım. JailBreak yapmak için ipsw dosyasını bilgisayarınıza indirdiniz ve bulamıyorsunuz. Eğer sorun bu ise, Spotlight, yani arama bölümüne (Mac OS ta en üstteki menü çubuğunun en sağındaki büyüteç) ipsw yada .ipsw yazarsanız hemen karşınıza çıkar. Tutup masaüstüne vb sürükleyebilirsiniz. Özel bir yer belirtmediyseniz indirilenler (downloads) klasörüne kaydolmuştur. Windows kullanıyorsanız açıkçası pek yardımcı olamayacağız. windowsta da arama bölümü var diye hatırlıyorum ama benim hatırladığım dönemlerde kendi klasörünü bile bulamıyordu :) Yardım lazım olursa forumda da yazabilirsiniz. Yeni açtık, sıcak sıcak. Daha kolay olur…

Enes Saraydin
Enes Saraydin
13 yıl önce

evet dogru anlamıssınız ama ufak bı ayrıntı var ınıdrdıgım dosya masa ustunde yalnız ıcınde .ipsw uzantılı veya ısımlı bır dosya yok wındows kullanıyorum ılgınız ıcın tesekkurler..

Mehmet Avincan
13 yıl önce
Reply to  Enes Saraydin

Örnek teşkil etmesi açısından sorunuzu forum’da ilgili bölüme yazarsanız mutlaka biri ipsw lerin linkini de paylaşır. Hem başka windows kullanıcıları da faydalanmış olur.

Son Yazılar